آشنایی با ساختمان تراکتور

۱۳۹۸/۰۹/۰۲

آشنایی با ساختمان تراکتور

تراکتور یکی از ابزار آلات کشاورزی  است که باعث تولید توان کششی ، درونی  و هیدرولیکی می شود. در این مقاله قصد داریم تا شما را با ساختمان تراکتور بیشتر آشنا کنیم.

 تراکتور هایی که در حال حاضر ساخته می شوند دارای 5 بخش اصلی زیر هستند:

  • موتور
  • دستگاه انتقال توان
  • سیستم تعلیق ، کنترل و هدایت
  • سیستم هیدرولیک
  • تجهیزات مختلف که کاربردهای متنوعی دارند از جمله اتاقک، شاسی، سیستم گرمایشی و سرمایشی و غیره .

موتور:

موتور توانی که تراکتور لازم دارد تا کارها را انجام دهد تولید می کند.

دستگاه انتقال توان:

این قسمت از تراکتور توان مکانیکی تولیدی توسط موتور را به چرخ های محرک می رساند و باعث به حرکت در آوردن تراکتور می شود.  این تغییرات باعث تغیر در گشتاور موتور شده و دستگاه انتقال توان قسمتی از توان تولیدی موتور را صرف حرکت دادن ادوات کشاورزی متصل به تراکتور می کند.

سیستم تعلیق ، کنترل و هدایت:

این قسمت به تراکتور کمک می کند تا بر روی زمین قرار گیرد و باعث حرکت تراکتور می شود.

سیستم هیدرولیک:

سیستم هیدرولیک قسمتی از توان موتور را گرفته و به توان هیدرولیکی تبدیل می کند. این سیستم برای قسمت های هیدرولیکی از جمله کنترل و راه اندازی جک ها و ادوات مورد استفاده قرار می گیرد.

تجهیزات گوناگون:

تراکتور های امروزی دارای اتاقک ، سیستم گرمایشی ، سیستم سرمایشی ، شاسی، قلابهای اتصال سریع و ... که بیشتر برای آسایش راننده طراحی و ساخته شده اند و مورد استفاده قرار می گیرند.

قسمت های محافظتی در برابر واژگون شدن تراکتور

دو ساختار برای ایمنی تراکتور باید در نظر گرفت که در زمان واژگونی بتوان از آن محافظت کرد: قاب محافظ و اتاقک محافظ .

قاب محافظ:

قاب توسط چند میله به شاسی متصل است . صندلی که برای نشستن راننده در نظر گرفته شده است دارای کمربند ایمنی است که در صورتی که تراکتور ضربه ای وارد شد به سرنشین آسیبی وارد نکند و از پرتاب آن جلوگیری شود.

اتاقک محافظ:

اتاقکی قسمتی است که دور قاب محافظ قرار گرفته و معمولا از یک قاب فلزی محکم در ساخت آن استفاده شده است. این قسمت از تراکتور نیز برای ایمنی و سلامت راننده بسیار مفید و کاربردی است. در طراحی اتاقک در و پنجره تعبیه شده تا تهویه هوا بتواند به راحتی انجام گیرد. در طراحی بعضی از اتاقک ها از موادی استفاده شده  تا صدا و لرزش موتور را کم کند. در اتاقک های امروزی بخاری، تهویه  مطبوع ، رادیو ، پخش صدا و ... برای آسایش سر نشین به کار رفته است تا راننده کمتر خسته شده و کارایی بیشتری داشته باشد.

اتاقک تراکتور جایی است که راننده زمان زیادی درون آن قرار است سپری کند به همین دلیل بهتر است در هنگام خرید تراکتور به این قسمت توجه خاصی شود.

در بعضی موارد قیمت تراکتور دست دوم به دلیل ضرباتی که به اتاقک وارد آمده کمتر است. در صورتی که اتاقک تراکتور آسیب دیده باشد می توان به راحتی آن را تعمیر و به وضعیت مناسب تبدیل کرد.


نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.