آشنایی با انواع تراکتور برای خرید راحت تر

۱۳۹۸/۰۸/۳۰

آشنایی با انواع تراکتور برای خرید راحت تر

یکی از ماشین آلاتی که در زمینه کشاورزی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد تراکتور است. از این وسیله در صنایع دیگر نیز به جز کشاورزی استفاده می شود. این ابزار را می توان به جای تجهیزات جانبی از جمله لودر ، بیل مکانیکی و جرثقیل نیز مورد استفاده قرار داد.

قیمت تراکتور یکی از مهم ترین ملاک های خرید است و به دلیل قیمت بالای این ماشین نوع کارکرده آن نیز بسیار مورد استقبال قرار گرفته است و یا نبود تراکتور نو باعث شده تا برای خیلی از افراد قیمت تراکتور دست دوم مهم باشد.

تراکتور دارای بازار گسترده ای است و این گستردگی بر قیمت خرید و فروش تراکتور تاثیر می گذارد و به راحتی نمی توان قیمت ثابتی بر روی انواع این ماشین قدرتمند  قرار داد. این تفاوت قیمت در مورد خرید تراکتور دست دوم نیز وجود دارد. در زیر شما را با انواع تراکتور به صورت مختصر آشنا می کنیم.

انواع تراکتور

شناخت انواع تراکتور به شما کمک می کند تا بتوانید تراکتور مناسب با نیازتان و قیمت مناسب را تهیه کنید.

دسته بندی تراکتور بر اساس نحوه استفاده

  • تراکتور عمومی
  • تراکتور باغی
  • تراکتور صنعتی
  • تراکتور شالیزار و باغچه ای

دسته بندی تراکتور بر اساس تعداد چرخ

  • تراکتور چرخ لاستیکی
  • تراکتور چرخ زنجیری

دسته بندی بر اساس تعدا محور محرک

  • تراکتور دو چرخ ( تیلر )
  • تراکتور سه چرخ
  • تراکتور چهار چرخ ( چهار چرخ محرک یا دو چرخ محرک )

دسته بندی تراکتور بر اساس توان مالبندی

  • تراکتور گروه یک : دارای توان مالبندی 15 20
  • توان گروه دو : دارای توان مالبند 30 40
  • توان گروه سه: دارای توان مالبند 60 80
  • توان گروه چهار: 180

تراکتور های عمومی:

این دسته از تراکتورها در بیشتر کارهای کشاورزی و مزرعه مورد استفاده قرار می گیرد. کارهایی که این ماشین می تواند انجام دهد آماده سازی زمین ، کاشت ، داشت، برداشت و ... است.

مهم ترین ویژگی تراکتور عمومی:
  • تنظیم فاصله چرخ ها
  • گردش سریع
  • به کارگیری راحت از ادوات

تراکتور های باغی:

تراکتورهایی که در باغ ها مورد استفاده قرار می گیرند معمولا  دارای اندازه کوچک و متوسط و دارای فرمان هیدرولیک و شاسی کوتاه دارند.

مهم ترین ویژگی تراکتور باغی:
  • قابلیت گردش سریع در فضای کم
  • به کار گیری راحتاز ادوات

تیلر تراکتور دوچرخ:

این نوع تراکتور دارای دو چرخ محرک هستند و به راحتی می توان آن را با دست کنترل کرد و در زمین های کوچک و شالیزارها استفاده می شود.

تراکتور های چرخ لاستیکی:

این نوع تراکتور در ایران دارای چهار چرخ و دو محور است. محور جلو باعث حرکت دو چرخ جلو می شود و برای فرمان دادن مورد استفاده قرار می گیرد. در نوعی از این تراکتور ها تعداد چرخ های عقب 4 چرخ است و در کل تراکتور شش چرخ دارد.

یک نوع دیگر این تراکتور دارای توان بیشتر هستند که علاوه بر چرخ های جلو ، چرخ های عقب نیز محرک هستند.

تراکتور های چهار چرخ دارای شاسی بلند تری نسبت به انواع دیگر هستند که به تراکتور های شاسی بلند نیز معروف اند. این نوع تراکتور برای برداشت محصولاتی که دارای ساقه بلند مانند نیشکر مورد استفاده قرار می گیرد.

تراکتور های چرخ زنجیری:

از این نوع تراکتور را در زمین های سبک و شنی استفاده می شود و به دلیل  نیروی کشش و درگیری چرخ با زمین به راحتی نمی توان در کشاورزی استفاده کرد.

 

 




نظرات کاربران


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.

در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4  گروه عمده تقسیم می شوند:

  1. تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
  2. تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
  3. ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
  4. ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.

معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق

تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.

انواع فرآیند های کنترل

یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.

ابزار اندازه گیری دما

از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.

ابزار اندازه گیری فشار

ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.

ابزار اندازه گیری جریان یا فلو

میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.

ابزار اندازه گیری سطح

سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.